Idősek világnapi tájékoztató nap 2018.10.01

Az idősek foglalkoztatási lehetőségeiről, munkajogi, adózási ismeretekről, az önkéntes munkáról adtak tájékoztatást a Savaria Család és KarrierPONT munkatársai az Idősek Világnapja alkalmából tartott szombathelyi rendezvényen.

Az AGORA – Savaria Filmszínházban került sor idén is az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett ünnepségre. A rendezvényen idén a Savaria Család és KarrierPONT is képviseltette magát. Az iroda szolgáltatásai iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, több mint százan keresték fel munkatársainkat kérdéseikkel.

Az iroda tevékenységét és szolgáltatásait Gál-Binger Lívia, a Savaria CSAKPont vezetője mutatta be. Ismertette a Szombathely Nő című (EFOP-1.2.9-17-2017-00114) projekt célkitűzéseit, a projektben részt vevő szervezetek tevékenységeit, és bemutatta a CSAKPont belvárosi irodájának folyamatosan bővülő szolgáltatásait. Az érdeklődőknek elmondta, hogy a Savaria CSAKPont elsősorban a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért, a nők munkavállalásának elősegítéséért, a család és munka összeegyeztetésének előmozdításáért jött létre, de ezzel párhuzamosan kiemelt figyelmet fordítanak az idősek munkavállalásának elősegítésére és az önkéntes tevékenységekben való részvételének előmozdítására is. Az érdeklődők megismerhették az iroda képzéseit, szakmai rendezvényeit, amelynek közeljövőbeni eseményeire meghívást is kaptak.

Az idősek foglalkoztatási lehetőségeiről, munkajogi, adózási ismeretekről a CSAKPont iroda szakértői tájékoztatták a téma iránt érdeklődőket. Kérdések hangoztak el többek között a különböző foglalkoztatási lehetőségekről, a nyugdíjas szövetkezetekről, az adókedvezményekről, a nyugdíjprémiumról.

A kötetlen hangvételű, személyes tanácsadásra is lehetőséget nyújtó rendezvényen a CSAKPont munkatársai a beszélgetéseket követően vendégül látták a jelen lévőket és átadták a CSAKpont tájékoztató szórólapját, amely pontos és hasznos információkat tartalmaz a CSAKPont küldetéséről, szolgáltatásairól, célcsoportjáról és a munkatársak elérhetőségeiről.