A projekt bemutatása

2018 | 05 | 11

 

Sajtóközlemény

szombathely nő

 

A Női Erőforrás Társaság Egyesület a Szülőföld Kulturális, Sport, Pénzügyi és Örökségvédelmi Egyesülettel, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft-vel, valamint a Vas Megyei Kormányhivatallal konzorciumi formában az EFOP-1.2.9-17-2017-00114 azonosítószámú pályázat keretében közel 199,30 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével támogatja a Szombathelyen és a környező településeken élő és dolgozó nők munkaerő-piaci helyzetének javítását.

 

A Női Erőforrás Társaság Egyesület és konzorciumi partnerei hozzájárulnak a Szombathelyen és a környező településeken élő és dolgozó nők munkaerő-piaci helyzetének javításához, a nők foglalkoztatottságának emelkedéséhez, valamint a gyerekvállalási kedv növeléséhez. Támogatja továbbá a nők munkavállalásának elősegítését, a család és munka összeegyeztetésének előmozdítását, és a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését. A támogatási összeg 199,30 millió forint.

 

A projekt célja, hogy növekedjen a gyermekvállalási hajlandóság, segítse a munkavállalás megkönnyítését és a munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérést, ezáltal javuljon a családok anyagi helyzete, valamint a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése.

 

A projekt keretében működő Savaria Család és KarrierPONT ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásai:

  • A családi élet szereplői, kiemelten a nők informálása, tájékoztatása, munka és magánélet összehangolását segítő tanácsadások, személyes konzultációs szolgáltatás biztosítása.
  • Mentori szolgáltatás nyújtása a munkaerő- piacon hátrányos helyzetűek számára.
  • Nőket és foglalkoztatókat megismertetni az atipikus foglalkoztatási formákkal, a már működő jó példákkal (rugalmas foglalkoztatás, távmunka, home office, stb.).
  • Képzések szervezése a munkaadói és munkavállalói oldal részére.
  • Szakmai kerekasztalok, rendezvények, szakértői beszélgetések szervezése a munka- és magánélet összehangolását segítő célok érdekében.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.csaksavaria.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Gál-Binger Lívia – CSAKPONT vezető

Tel: +36 30/172-3742

E-mail: csaksavaria@gmail.com           Web: http://csaksavaria.hu