Gyermek – és munkavállalás a gyakorlatban Munkaerőpiac – Anyaság

 

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár (9700 Szombathely, Antall József tér 1.)

Időpont: 2018.12.03.  9.00 óra

Jelenlévők:

 • Meghívott vendégek: gyermeket tervezők, várandós kismamák
 • Szombathelyi Védőnői Szolgálat munkatársa: Milisitsné Tátrai Beatrix
 • Savaria Család és KarrierPONT munkatársa: Varga Virág, Marótiné Nagy Helga, Gál- Binger Lívia, Gerencsér- Farkas Judit

A rendezvény célja:

A gyermeket tervezők, várandós kismamák illetve kisgyermekes anyukák, munkaképes korú nők tájékozottságának növelése – milyen eszközökkel támogatja a jogalkotó a gyermeket vállaló anyákat, pl. Mt., TB, Adótv., atipikus foglalkoztatási formák

A rendezvény, előadás tematikája:

 • Bevezetés, ráhangolódás
 • Még dolgozom – Kismamák jogai a munkaerő-piacon
 • Már nem dolgozom – Szülés előtt
 • Még nem dolgozom – Szülés után

Ellátások (CSED, GYED, GYES)

 • Válaszút előtt – új baba vagy visszatérés a munkaerőpiacra

Több ellátás egyszerre

 • Visszatérés a munkahelyre

Munkába állás motívumai kisgyermekkel

Női szerepek összehangolása

Diszkrimináció

Gyermekápolási táppénz

 • Visszatérés atipikus keretek között

Részmunkaidő, távmunka stb.

 • Női munkaerő előnyei

– Kérdések, észrevételek, vélemények megbeszélése

– Tájékoztató anyagok (szórólap, kiadvány) átadása

Gyermek – és munkavállalás a gyakorlatban Munkaerőpiac – Anyaság

Helyszín: Művelődési Ház és Könyvtár (9791 Torony, Felsőőri u. 47.)

Időpont: 2018.12.06.  10.00 óra

Jelenlévők:

 • Meghívott vendégek: gyermeket tervezők, várandós kismamák és kisgyermekes anyukák
 • Védőnő: Horváth Zsuzsanna
 • Savaria Család és KarrierPONT munkatársa: Varga Virág, Marótiné Nagy Helga, Gál- Binger Lívia, Kaszás Anett, Gerencsér- Farkas Judit

A rendezvény célja:

A gyermeket tervezők, várandós kismamák illetve kisgyermekes anyukák, munkaképes korú nők tájékozottságának növelése – milyen eszközökkel támogatja a jogalkotó a gyermeket vállaló anyákat, pl.: Munkatörvénykönyve, TB, Adótv., atipikus foglalkoztatási formák

A rendezvény, előadás tematikája:

 • Bevezetés, ráhangolódás
 • Még dolgozom – Kismamák jogai a munkaerő-piacon
 • Már nem dolgozom – Szülés előtt
 • Még nem dolgozom – Szülés után
 • Visszatérés a munkahelyre
 • Visszatérés atipikus keretek között

– Kérdések, észrevételek, vélemények megbeszélése

– Tájékoztató anyagok (szórólap, kiadvány) átadása

 

Idősek világnapi tájékoztató nap 2018.10.01

Az idősek foglalkoztatási lehetőségeiről, munkajogi, adózási ismeretekről, az önkéntes munkáról adtak tájékoztatást a Savaria Család és KarrierPONT munkatársai az Idősek Világnapja alkalmából tartott szombathelyi rendezvényen.

Az AGORA – Savaria Filmszínházban került sor idén is az Idősek Világnapja alkalmából megrendezett ünnepségre. A rendezvényen idén a Savaria Család és KarrierPONT is képviseltette magát. Az iroda szolgáltatásai iránt rendkívül nagy volt az érdeklődés, több mint százan keresték fel munkatársainkat kérdéseikkel.

Az iroda tevékenységét és szolgáltatásait Gál-Binger Lívia, a Savaria CSAKPont vezetője mutatta be. Ismertette a Szombathely Nő című (EFOP-1.2.9-17-2017-00114) projekt célkitűzéseit, a projektben részt vevő szervezetek tevékenységeit, és bemutatta a CSAKPont belvárosi irodájának folyamatosan bővülő szolgáltatásait. Az érdeklődőknek elmondta, hogy a Savaria CSAKPont elsősorban a nők munkaerőpiaci helyzetének javításáért, a nők munkavállalásának elősegítéséért, a család és munka összeegyeztetésének előmozdításáért jött létre, de ezzel párhuzamosan kiemelt figyelmet fordítanak az idősek munkavállalásának elősegítésére és az önkéntes tevékenységekben való részvételének előmozdítására is. Az érdeklődők megismerhették az iroda képzéseit, szakmai rendezvényeit, amelynek közeljövőbeni eseményeire meghívást is kaptak.

Az idősek foglalkoztatási lehetőségeiről, munkajogi, adózási ismeretekről a CSAKPont iroda szakértői tájékoztatták a téma iránt érdeklődőket. Kérdések hangoztak el többek között a különböző foglalkoztatási lehetőségekről, a nyugdíjas szövetkezetekről, az adókedvezményekről, a nyugdíjprémiumról.

A kötetlen hangvételű, személyes tanácsadásra is lehetőséget nyújtó rendezvényen a CSAKPont munkatársai a beszélgetéseket követően vendégül látták a jelen lévőket és átadták a CSAKpont tájékoztató szórólapját, amely pontos és hasznos információkat tartalmaz a CSAKPont küldetéséről, szolgáltatásairól, célcsoportjáról és a munkatársak elérhetőségeiről.

Szombathelyimamis Család – Expo 2018. 09.15.

A Szombathelyimamis Család – Expo minden évben négy alkalommal tartja rendezvényét a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium tornatermében. A hatalmas helyszínen megvalósuló rendezvény nagyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy a célcsoportot minél nagyobb létszámban elérjük, tájékoztassuk szolgáltatásainkról.

A rendezvény babát váró és gyermeket nevelő családokat szólít meg kiállítás és vásár keretein belül, melynek látogatottsága több száz érdeklődőt vonzott.

150 árus illetve több szakmai kiállító volt jelen a rendezvényen.

A Savaria Család és KarrierPONT iroda is képviselte magát. A kismamákat, édesanyákat, érdeklődőket tájékoztattuk az általunk nyújtott szolgáltatásokról, lehetőségekről.

Több édesanyának tudtunk információt adni az iroda szolgáltatásairól.

Dr. Takáts Eszter ügyvéd is jelen volt a rendezvényen, aki jogi kérdésekre válaszolt az érdeklődőknek.

Az édesanyáknak illetve gyermekeiknek az információ illetve tanácsadás idejére gyermekeinek játék lehetőséget biztosítottunk.

A rendezvény 9-12 óráig fogadta a látogatókat.